MES ger bättre kvalitetsutfall och större variationsmöjligheter

ASSA ABLOY

Empir Industry har arbetat tillsammans med ASSA ABLOY under många år och har bland annat levererat MES-lösningar till fabriken i Tjeckien där styrsystem för industriportar tillverkas.

MES ger bättre kvalitetsutfall och större variationsmöjligheter 

Empir Industry har arbetat tillsammans med ASSA ABLOY under många år och har bland annat levererat MES-lösningar till fabriken i Tjeckien där styrsystem för industriportar tillverkas.

– När vi genomförde ett leanarbete gick vi över från en resurskrävande bänkbyggnation till en löpande line med ett huvudflöde och tillsatte dessutom två sidoliner för att ytterligare kunna utöka variationsmöjligheten i produktionen. Samtidigt som leanarbetet pågick utökades också vår produktflora från ett fåtal produkter till ett stort antal produktvarianter. Sammantaget medförde detta att vi såg ett behov av ett MES-system för att styra, kvalitetssäkra och följa upp tillverkningsprocessen. Om samma arbete skulle utföras manuellt skulle det vara mycket svårt att hålla koll på de olika varianterna i produktionen, berättar Anders Bryngelson, General Manager på ASSA ABLOY Entrance System Production. 

ASSA ABLOY ville också effektivisera sin tillverkning, genom att ta bort all pappershantering, minska möjligheten att göra fel och få ett sammanhängande flöde mellan affärssystemet, operatörer och maskiner. 

Hur fungerade verksamhet innan Empir Industrys insatser?

– Tidigare var det svårare att arbeta med lean och att synliggöra flaskhalsar i produktionen. Mätbarheten var betydligt lägre för maskiner och personal, vi arbetade med pappersinformation och bänkmontering samtidigt som vi tvingades ha en högre lagerhållning.


Vilka positiva effekter ser ni med MES-systemet?

– Implementeringen av systemet har inneburit många avgörande förbättringar. Något som är talande för värdet av MES-systemet är det faktum att fastän vi ökat komplexiteten i vår produktion med ett större produktsortiment har vi ändå ett mycket bättre kvalitetsutfall än tidigare då vi producerade färre produkter. MES har också medfört att vi enkelt kunnat implementera en Pick-to-light styrning där MES används för att tända upp aktuella materialplatser så operatören får hjälp att plocka rätt material.

Vi har dessutom fått en värdefull partner i Empir Industry som förstår processen och produktionssystem. Specialisterna hos Empir Industry är också enkla att jobba med och har förmågan att ”ta bollen” för att hitta rätt lösningar, berättar Anders Bryngelson.

Kund ASSA ABLOY
Uppdrag Utveckling och drift av MES-system 

Jag berättar gärna mer

Daniel Johansson 

CEO

+ 46 708-44 38 07

daniel.johansson&empirindustry.com

Empir Industry 2024 © Design och produktion av Mid Reklambyrå