Hem > Referenser > IAC Group

IAC Group

I Låssbyfabriken på Hisingen har IAC Group en komplett anläggning för att tillverka instrumentpaneler. Instrumentpanelerna levereras i sekvens till bland annat den närliggande fabriken för Volvo Cars. Denna leverans sker med ca fyra timmars framförhållning, vilket gör att planeringen är extremt viktigt för att få rätt detalj vid rätt tidpunkt. Takten är ca 54 instrumentpaneler per timma under två skift. Det finns ett stort antal varianter av detaljerna som skall tillverkas vilket gör flödet oerhört komplext.

Empir-MES låser upp effektiviteten på IAC:s fabrik.

  • MES

I Låssby-fabriken på Hisingen har IAC Group en komplett anläggning för att tillverka instrumentpaneler. Instrumentpanelerna levereras i sekvens till bland annat den närliggande fabriken för Volvo Cars.

Denna leverans sker med cirka fyra timmars framförhållning, vilket gör att planeringen är extremt viktig för att få rätt detalj vid rätt tidpunkt. Takten är ca 54 instrumentpaneler per timme under två skift. Det finns ett stort antal varianter av detaljerna som skall tillverkas vilket gör flödet oerhört komplext.

Genom Empirs-MES plattform har man full kontroll på alla recept-parametrar som kommuniceras med formsprutor såväl som bearbetningsmaskiner, samtidigt som operatörer får instruktioner digitalt.
Varje processteg kvalitetssäkras och spårbarhetsdata samlas in från alla kritiska moment, exempelvis processdata som rör försvagning i panelen för airbag. Viktigt är också att systemet förhindrar körning i en station om tidigare processteg inte är godkänt.

– Genom att använda Empirs MES-plattform så har vi höjt effektiviteten och kortat upplärningstiden för operatörer och på samma gång minskat antalet fel och höjt kvalitén på produkten, säger Magnus Benjaminsson – Teknisk Beredning.

Empir Industry har sedan 2015 en MES-plattform som man underhållit och successivt utökat i takt med att fabrikens behov har vuxit i stor omfattning. Idag driver MES-plattformen stora delar av tillverkningen genom att i realtid kommunicera med både operatörer, maskiner, affärssystem och andra viktiga angränsande system.

Tack för ett långt och positivt samarbete.

Kom igång!

Kontakta oss så får svar på alla dina frågor, den IT-hjälp du behöver och djupare insikt i våra produkter och tjänster.

Kontakta oss