Hem > Referenser > NA-KD

NA-KD

I början av 2020 fick Empir Industry en stor order från e-handels- och modeföretaget NA-KD att leverera tjänster och kritisk IT-infrastruktur till NA-KD:s nya automatiserade nordiska robotlager i Landskrona som togs i drift i augusti 2020. Lagret är ett toppmodernt och automatiserat distributionscenter på drygt 23 000 kvm med möjlighet till expansion. Lagret är byggt kring en AutoStore-lösning levererad av Element Logic och WMS-systemet Manhattan SCALE levereras av Idnet. Med sitt nya lager kan NA-KD fortsätta leverera på sin starka försäljningstillväxt och förbättra sina ledtider till alla nordiska kunder. Empir Industrys nya koncept Always On Logistics ligger till grund för affären.

NA-KD: Empir Industrys Always On Logistics-koncept möjliggör e-handel och automatiserad robotlagring

  • Always on Logistics (AOL)

I början av 2020 fick Empir Industry en stor order från e-handels- och modeföretaget NA-KD att leverera tjänster och kritisk IT-infrastruktur till NA-KD:s nya automatiserade nordiska robotlager i Landskrona som togs i drift i augusti 2020. Lagret är ett toppmodernt och automatiserat distributionscenter på drygt 23 000 kvm med möjlighet till expansion. Lagret är byggt kring en AutoStore-lösning levererad av Element Logic och WMS-systemet Manhattan SCALE levereras av IDnet. Med sitt nya lager kan NA-KD fortsätta leverera på sin starka försäljningstillväxt och förbättra sina ledtider till alla nordiska kunder. Empir Industrys nya koncept Always On Logistics (AOL) ligger till grund för affären.
NA-KD investerade initialt i en AutoStore-lösning med över 100 000 boxar och 100 robotar som senare utökades med ytterligare 21 robotar. Lösningen är från början anpassad för att leverera över 1 000 beställningar per timme och är beredd att expandera över tid. Implementeringen är en av de större AutoStore-lösningarna i Europa. Lagret var planerat att gå live i augusti 2020 och var framgångsrikt. Säsongstoppen för modejätten NA-KD är Black Week som äger rum i slutet av nov. Empir Industry trimmade, optimerade och skalade upp miljön baserat på system och övervakningsdata för att lagret skulle klara av de enorma orderflödesvolymerna. Lagret och dess systemlandskap kunde hantera 5,4 beställningar per sekund runt Black Friday vilket gör att automatiseringen toppar Norden. Detta utan produktionsavbrott eller lagerstörningar.

NA-KD gav IT-företaget Empir Industry i priset att designa och leverera all IT-infrastruktur när det gäller nätverk, server- och säkerhetsplattformar, handdatorer, skannrar, skrivare, datorer, konferensrumsutrustning och de flesta programvarutjänster för högeffektiv lagerdrift. Empir Industry ansvarar också för all drift och support av IT-infrastrukturen, inledningsvis på 16×6-basis men förberedd på lång sikt för 24×7. Tjänsterna är utformade genom sitt koncept – Always On Logistics, speciellt utvecklad för logistikkunder med krav på effektiv, skalbar och automatiserad IT.

” – Från att i princip bara ha en tomt kommer vi att ha en fullt fungerande verksamhet om 7 månader. På mycket kort tid har Empir Industry implementerat en fungerande IT-infrastruktur med hårdvara, mjukvara och support. Det hade inte varit möjligt om det inte vore för Empirs kompetens inom IT-området och dess engagerade och lösningsorienterade projektgrupp ”, säger Fred Skantze, chef för uppfyllande, NA-KD.

– Vi är väldigt glada över att NA-KD har valt Empir Industry som partner. Att få NA-KD:s förtroende att leverera dessa kritiska tjänster och infrastruktur samt projektkoordinering med de andra IT-leverantörerna som är involverade är ett bevis på den djupa kunskap och erfarenhet vi har inom IT-industriområdet. Vi ser också att vår lösning, Always On Logistics (AOL) där vi levererar affärskritisk verksamhetsmiljö och 24×7 fjärrtjänster är både kostnadseffektiv och skalbar och kommer att vara en viktig tillgång i NA-KD:s fortsatta investeringar framöver”, säger Daniel Johansson, VD för Empir Industry.

NA-KD.com lanserades i januari 2016 och har etablerat sig som ett av de snabbast växande varumärkena för e-handel. Webbplatsen har över 8 miljoner besökare varje månad och varumärket NA-KD är en av de snabbast växande i sociala medier med över 2 miljoner globala följare (2020).
NA-KD.com har levererat till kunder i över 170 länder och levereras varje månad till mer än 100 länder. Merparten av försäljningen kommer från NA-KD.com och interna varumärken som ”NA-KD Trend” och ”NA-KD Boho”. Varumärket NA-KD representeras också av över 600 återförsäljare över hela världen. Läs mer på: www.na-kd.com

Uppdrag: Leverera all IT-infrastruktur

Kom igång!

Kontakta oss så får svar på alla dina frågor, den IT-hjälp du behöver och djupare insikt i våra produkter och tjänster.

Kontakta oss