Hem > Referenser

Referenser

Lika många unika lösningar vi levererar, lika många behov uppfyller vi. Våra kunder är tillverkande företag inom vitt skilda områden, det ställer höga krav på oss som leverantörer. Vi har kunder som verkar inom allt från fordonsindustrin och resebranschen till verksamheter inom sport och fritid.

Utvalda kundreferenser

Scanspac

Läs mer om vad Tomas Eriksson, supply chain officer, för spackeltillverkning i Scanspacs fabrik i Glanshammar säger om vårt arbete med att implementera ett nytt MES-system för processen.

Läs mer

IAC Group

I Låssbyfabriken på Hisingen har IAC Group en komplett anläggning för att tillverka instrumentpaneler. Instrumentpanelerna levereras i sekvens till bland annat den närliggande fabriken för Volvo Cars. Denna leverans sker med ca fyra timmars framförhållning, vilket gör att planeringen är extremt viktigt för att få rätt detalj vid rätt tidpunkt. Takten är ca 54 instrumentpaneler per timma under två skift. Det finns ett stort antal varianter av detaljerna som skall tillverkas vilket gör flödet oerhört komplext.

Läs mer

Hjulsbro Steel

Hjulsbro Steel har valt Empir Industry som partner för digitalisering av sin fabrik i Linköping. I fabriken tillverkas spännlinor till framförallt bygg och anläggningsindustri samt till gruvor och järnväg. Hjulsbro ville öka graden av effektivitet, kvalitetssäkring och spårbarhet i produktionsprocessen och har därför valt att införa Empir Industrys MES-plattform.

Läs mer

Pågen

På Pågens bageri i Malmö har kapaciteten ökats genom en investering av en helt ny kundorderplock. Empir Industry levererar den digitala delen, Manufacturing Execution System, MES för utbyggnaden i bageriets kundorderplock tillsammans med Teamster AB som haft helhetsåtagandet.

Läs mer

Matsmarts AutoStorelager

Empir Industry levererar ett helhetsgrepp kring applikationsdrift och IT-infrastruktur 24×7 som rör lagerdriften med komponenter såsom hosting av servrar, fiberförbindelse, lokalt nätverk, WiFi och lagerklienter.

Läs mer

Azelio

Azelio utvecklade en lagringslösning för förnybar energi. Med sin spetsteknik ville de förändra framtiden för ren energi. Empir Industry fick uppdraget att leverera det digitala produktionssystemet till Azelio. Systemet kördes i två av deras produktionsanläggningar. Bland annat i den nya högvolymsproduktion som Azelio satte upp i Uddevalla där man monterar stirlingmotorer för utskeppning i världen. Vidare implementerades systemet i deras test- och utvecklingsanläggning i Åmål.

Läs mer

NA-KD

I början av 2020 fick Empir Industry en stor order från e-handels- och modeföretaget NA-KD att leverera tjänster och kritisk IT-infrastruktur till NA-KD:s nya automatiserade nordiska robotlager i Landskrona som togs i drift i augusti 2020. Lagret är ett toppmodernt och automatiserat distributionscenter på drygt 23 000 kvm med möjlighet till expansion. Lagret är byggt kring en AutoStore-lösning levererad av Element Logic och WMS-systemet Manhattan SCALE levereras av Idnet. Med sitt nya lager kan NA-KD fortsätta leverera på sin starka försäljningstillväxt och förbättra sina ledtider till alla nordiska kunder. Empir Industrys nya koncept Always On Logistics ligger till grund för affären.

Läs mer

Assa Abloy

Empir Industry har arbetat tillsammans med ASSA ABLOY under många år och har bland annat levererat MES-lösningar till fabriken i Tjeckien där styrsystem för industriportar tillverkas.

Läs mer

Flokk

Det internationella företaget Flokk, tidigare Scandinavian Business Seating, tillverkar kontorsmöbler. För att bli den ledande leverantören måste de också vara ledande hur man producerar, här hjälper Empir Industry till med leveransen av moderna IT-verktyg för att styra produktionen.

Läs mer