Hem > Nyheter > Empir Industry möjliggör e-handel och robotlager för NA-KD genom nytt koncept

Empir Industry möjliggör e-handel och robotlager för NA-KD genom nytt koncept

Empir Industry har fått en större order från e-handels- och modeföretaget NA-KD att leverera tjänster och kritisk IT-infrastruktur till NA-KDs nya nordiska robotlager i Landskrona som tas i drift i aug 2020.

Empir Industry möjliggör e-handel och robotlager för NA-KD genom nytt koncept

  • Nyhet

  • Projekt

Lagret kommer bli ett toppmodernt och automatiserat distributionscenter på drygt 23000 kvm med möjlighet till expansion. Lagret byggs kring en AutoStore lösning som levereras av Element Logic och WMS systemet Manhattan SCALE levererat av IDnet. Med sitt nya lager kommer NA-KD att kunna fortsätta leverera på sin kraftiga omsättningstillväxt och förbättra sina ledtider till alla nordiska kunder. Empir Industrys nya koncept Hosted Infrastructure for Logistics Automation (HILA) ligger till grund för affären.

NA-KD investerar i en AutoStore anläggning med initialt över 100 000 backar och 100 robotar. Anläggningen är initialt anpassad för att leverera över 1 000 orders per timme och är förberedd för att expandera flerfalt. Anläggningen kommer att bli en av de större AutoStore anläggningarna i Europa. Driftstart är planerat till aug 2020.

NA-KD har givit IT-företaget Empir Industry uppdraget att designa och leverera all IT-infrastruktur i form av nät, server- och säkerhetsplattformar, handdatorer, scanners, skrivare, datorer, konferensrumsutrustning samt flertalet mjukvarutjänster för en högeffektiv lagerverksamhet. Empir Industry ansvarar även för all drift och support av IT-infrastrukturen, på sikt på 24×7 basis. Tjänsterna är utformade genom ett nytt koncept – Hosted Infrastructure for Logistics Automation (HILA), speciellt framtaget för logistikkunder med krav på effektiv, skalbar och automatiserad IT.

”– Från att i princip bara haft en tomt kommer vi ha en fungerande verksamhet på 7 månader. Empir Industry har på en väldigt kort tid implementerat en fungerande IT infrastruktur med hårdvaror, mjukvaror och support. Detta skulle inte varit möjligt om det inte vore för Empirs expertis inom IT området samt sitt dedikerade och lösningsorienterade projektteam.”

säger Fred Skantze, Head of Fulfillment, NA-KD.

”– Vi är väldigt glada över att NA-KD har valt Empir Industry som partner. Att få förtroendet av NA-KD att leverera dessa kritiska tjänster och infrastruktur samt projektkoordinera övriga inblandade IT-leverantörer är ett kvitto på den djupa kunskap och erfarenhet vi har inom det IT-industriella området. Vi ser också att vår lösning, HILA där vi levererar kritisk driftmiljö och 24/7 tjänster remote är både kostnadseffektivt och skalbart och kommer bli en viktig tillgång i NA-KDs fortsatta satsningar framåt.”

säger Daniel Johansson, VD för Empir Industry.

Ladda ner vårt whitepaper

Detta whitepaper förklarar hur industrin kan optimera sina processer genom att gå från informationssilos till nätverksdelning, möta ökade marknadskrav på personliga och hållbara produkter, och skifta från reaktiv till proaktiv styrning. Ladda ner för att förstå hur dessa trender kan förbättra din konkurrenskraft.

Tre växande trender – industriell processoptimering

Kom igång!

Kontakta oss så får svar på alla dina frågor, den IT-hjälp du behöver och djupare insikt i våra produkter och tjänster.

Kontakta oss